Friday, February 1, 2013

Genieten in Holambra


Hallo trouwe bloglezers!

Allereerst willen we jullie graag bedanken voor alle lieve, leuke post die we deze week hebben 
ontvangen. We vonden het leuk om te zien dat jullie zo met ons meeleven en aan ons denken!
Joni
Momenteel zitten wij in het prachtige plaatsje: Holambra. We hebben hier een eigen huisje midden op het platteland. Het is hier weer totaal anders dan de twee grote steden waar we hiervoor zaten. Ons huis is op loopafstand van het project Lar Feliz. Lar Feliz bestaat uit meerdere opvanghuizen voor kinderen en tieners die door hun thuissituatie niet thuis kunnen blijven wonen. Het is opgezet door Paul en Jill van Opstal, onze contactpersonen.

Celine
Jonathan
We zijn vaak bij Lar Feliz. Elke avond eten we samen met de verschillende groepen kinderen en spelen daarna met hen. Ook overdag doen we verschillende dingen met hen. Zoals vissen en voetballen met de tienerjongens, knutselen met de kids en cakejes bakken met de tienermeiden. Vanochtend zijn we met de allerkleinste kinderen naar de boerderij geweest. Vooral de struisvogel vonden de kinderen erg indrukwekkend!

Theo
Esther
Veel kinderen hebben behoorlijk wat meegemaakt thuis. Het is bijzonder om te zien dat de kinderen bij Lar Feliz in een veilige en fijne omgeving terecht komen, waar er goed voor hen gezorgd wordt en zij weer kind kunnen zijn. Als team genieten we van de contacten met de kinderen. Door hen liefde, aandacht en plezier te geven proberen wij ook iets te betekenen voor hen. De kinderen vinden het erg leuk dat wij er zijn.
Sosha
Dennis

Naast dit project zijn we ook bij een afkickkliniek en een bejaardentehuis geweest. In de afkickkliniek hebben wij een korte dienst gehouden. Het was heel tof om ons geloof te delen met hen en samen te bidden. Joni werd tijdens ons bezoek nog geïnterviewd door de lokale tv. Wie weet worden wij nog beroemd!

Rachel
In het bejaardentehuis hebben wij een gezellige middag gehad met de bewoners die allemaal oorspronkelijk uit Nederland kwamen. Wij hebben samen met hen gezongen, spelletjes gespeeld en goede gesprekken gehad.

Christian
Sander
Afgelopen week hebben wij Ulla, een van de medewerkers op Heidebeek, op bezoek gehad. Zij kwam om te kijken hoe het ging met ons als team en als individuen. Het was erg gezellig dat zij er was en wij hebben veel aan haar bezoek gehad. Door haar frisse input hebben we weer nieuwe energie om de komende weken nog veel gave dingen te doen.
Een van de vele mooie kinderen op Lar Feliz

Liefs, Theo en Sosha en de rest van ons sterrenteam.

2 comments:

 1. Mooi om mee te genieten op (grote) afstand. Keep up the good work!

  ReplyDelete
 2. Hai Sosha, en allemaal,

  Het is heel leuk om dit allemaal te lezen. Jullie doen goed werk. Respect voor.

  En Sos, je straalt helemaal. Dat is echt geweldig om te zien.
  Geniet nog even, ook hopelijk voor jullie van het Carnaval, want m.i. is het juist een belevenis in Brazilië.

  Liefs,
  Franziska

  ReplyDelete