Saturday, December 22, 2012

Lieve mensen! 

Een nieuwe update. Het gaat erg goed hier in Brazilië! We hebben al weer een paar dagen van ministrie achter de rug. We werken samen met het project Kairos, in een van de vele 'communidades' (gemeenschap/sloppenwijk) van Sao Paulo. 

We hebben daar de sloppenwijk een mooi kleurtje gegeven. Alle houten platen en golfplaten zijn beschildert met bloemen, vlinders en teksten als God houd van je. De mensen kwamen enthousiast uit hun 'huisjes' en begonnen mee te helpen en boden ons cola aan. Ook hebben we gisteren een gaaf kinderprogramma gegeven onder 45 kinderen van deze straatkinderen. De kinderen hebben genoten!! Ze wilden eigenlijk niet weg. Het programma bestond uit het vertellen van het kerstverhaal, een quiz, clowns act, kleuren, zingen en een dansje. Mooi om zo als team leven in deze beroerde situatie te blazen! Niet alleen de goede boodschap te vertellen, maar ook daadwerkeljk praktisch iets voor deze mensen iets te kunnen betekenen. 

Vanavond, gaan we kerstpakketten uitdelen in samenwerking met een lokale kerk in de omgeving waar we wonen. Morgen staat er een kerstdienst op het programma!

We worden als team steeds meer een eenheid, we genieten van elkaar en stappen uit in nieuwe dingen! 

Blijf voor ons bidden, voor goede gesprekken en ontmoetingen met mensen! Maar ook voor ons team. 

Lieve groeten,

namens het Brazilie team, 

Esther
3 comments:

 1. Goed om weer iets van jullie te horen... het was lang stil! Maar ja, misschien zijn wij wat ongeduldig en jullie hebben het druk. Al het goede toegewenst uit jullie thuisland!

  ReplyDelete
 2. Hey!

  Leuk om wat van jullie te horen! Fijn dat het zo goed gaat en dat jullie letterlijk en figuurlijk kleur kunnen brengen in de sloppenwijk daar! Gaaf ook dat de bevolking meewerkt!

  Zijn jullie al een beetje gewend aan het eten? Wij hoeven niet echt te wennen, want wij koken voor onszelf ;)! Vandaag is hier de eerste sneeuw gevallen sinds we in Budapest zijn. En vanmorgen zijn we naar een kerstdienst geweest, dus het kerstgevoel begint nu te komen!

  Hopelijk is het uitdelen van de kerstpakketten goed gegaan en hebben jullie daar veel mensen mee kunnen zegenen.

  Heel veel succes en zegen gewenst bij alles wat jullie daar gaan doen de komende weken!! En alvast een hele fijne kerst gewenst! Weten jullie al wat jullie gaan doen?

  Liefs, het Europa-Team

  ReplyDelete
 3. Het is kerstochtend, ik wens jullie een hele bijzondere en gezegende kerst toe! Veel zegen in alles wat jullie mogen doen in Sao Paulo.
  Ik ben benieuwd naar jullie verdere belevenissen in het verre Brazilië. Liefs Lydia

  ReplyDelete