Wednesday, December 26, 2012

Ja daar zijn we weer!

Een nieuwe update vanuit het zonnige Brazilië.
Graag vertel ik wat over afgelopen zondag. We hebben toen als team een kerkdienst gedraaid en dit is een geweldige dag geweest. De kerkdienst hielden we in een gebouw waar ex- daklozen verblijven. Nou een beter publiek hebben wij ons niet kunnen wensen! Wauw wat een geweldige, bijzondere mensen, vol passie voor Jezus.
Het thema van de kerkdienst was 'nieuwe hoop'. Joni deed het welkom en dat deed ze geweldig. De eerste halleluja's, amen en obrigada Jesus werden geroepen en dit moedigde ons aan en hun enthousiasme werd ook de onze.
Het worshipteam bestond uit Joni, Sosha, Christian en Esther en ook zij deden het super. De liederen waren welliswaar in het Engels en begrepen zij niet, maar dat mocht de pret niet drukken. Ze klapten, dansten en zongen mee.
Toen volgde het drama 'de spiegel'. Ik zelf speelde hierin de hoofdrol, Soha de spiegel, Rachel een deftige dame, Sander een dronken man, Esther en Jonathan vormde een stelletje en Dennis speelde God. Het drama maakte duidelijk indruk op hen!
Hierna kwam Sander met zijn persoonlijke getuigenis. Super gedaan!
Toen volgde onze voorganger in spé Jonathan met zijn preek. Hij sprak over hoop in welke omstandigheid ook. Een goed onderwerp natuurlijk voor deze mensen.
Aan het einde van de dienst vroeg Theo of er drie mensen waren die een getuigenis wouden doen.
Eén vrouw vertelde hoe God haar van drie ziektes had genezen. Eén man vertelde huilend hoe hij geraakt was door het drama die wij hadden opgevoerd. Hij kon zich erg vinden in de hoofdrol. Hij vertelde dat hij ook altijd een masker had gedragen en hoe hij probeerde zijn leegte te vullen met allerlei dingen. Jezus had uiteindelijk zijn leegte kunnen vullen en hij had geleerd zichzelf te zijn.
De laatste man vertelde dat God hem bevrijd had. Op datzelfde moment vond er een manifestatie plaats. Direct na de dienst hebben wij als team voor bevrijding gebeden. Hij schreeuwde tijdens het bidden, maar uiteindelijke werd hij stil.
De pastoor van de kerk nam ons aan het eind mee om ons op een heerlijke pizza te trakteren!
Deze dag was meer dan een geslaagde dag en wij danken de Heer hiervoor!

Namens het team, bedankt voor jullie gebeden en en meeleven!
Groetjes Celine

2 comments:

  1. Hallo Brazilieteam!! Wat een mooie belevenissen maken jullie mee! Hoop dat jullie zo iedere dag mogen gaan alleen door Hem! Veel sterkte en Zegen! Liefs, Dick en Anje van Schie

    ReplyDelete
  2. dag mooie mensen!
    Trots op jullie en dankbaar voor de bijzondere verslagen. Dit is nog maar het 1e deel van de reis! Gaaf om te horen dat jullie ieder jullie eigen plek innemen. Ik zou best even om het hoekje willen kijken en samen een bakje koffie doen en nog meer verhalen horen.

    Welkom in 2013!

    ReplyDelete