Tuesday, December 18, 2012

Aangekomen in Sao Paulo

Maandagochtend om kwart voor zes landde ons vliegtuig veilig op luchthaven Sao Paulo. Wij hebben een goede reis gehad en zijn zeer gastvrij ontvangen door ons contactpersoon Eric. We wonen nu middenin één van de sloppenwijken van Sao Paulo en werken de komende drie weken samen met de stichting ChilderenAsking.

Vandaag hebben we Sao Paulo verkend. Wij hebben zowel de rijke als de arme kant van de stad gezien. In de metro was het zo vol dat we bijna de hemel in werden gedrukt. Op het plein in het centrum hebben wij gelijk iets gezien van de hoop én de nood in Sao Paulo. Zo werden we geconfronteerd met gezinnen die in riolen leven, maar waren we ook getuige van een hartstochtelijke spreker die over Jezus vertelde. Mensen werden zichtbaar geraakt door dat wat hij deelde.

Op de weg terug naar huis daagde een groep voetballende jongens van de straat ons uit voor een wedstrijd Nederland - Brazilië. Een half uur later werd de wedstrijd tussen de beide teams uitgevochten. Nederland begon erg goed aan de wedstrijd, maar moest zich uiteindelijk gewonnen geven aan de Brazilianen die zichtbaar genoten van de overwinning. De uitslag 5-4 deed recht aan de verhoudingen in het veld. Aan onze verdediging lag het in ieder geval niet aangezien die met Rachel en Sander sterk bezet was. Maar geen zorgen: donderdag staat een revanche op het programma.

Morgen zullen we onder andere een dans en drama workshop geven aan een groep jongeren. We houden jullie op de hoogte!

Theo en Sosha

6 comments:

 1. Mooi om dit te lezen! En leuk om op deze manier op de hoogte te blijven van alles wat jullie meemaken! Blessings

  ReplyDelete
 2. Mooi dat jullie veilig zijn geland en nu donderdag winnen?
  Tot volgende keer

  Doo Doo Trienko.

  ReplyDelete
 3. Fijn dat jullie veilig zijn aangekomen! Succes morgen, houd de Nederlandse eer hoog!

  Gods zegen,

  Tim

  ReplyDelete
 4. Ach als jullie verder.maar tot jullie doel komen... ;) dan kun je dit verlies wel nemen.Fijn om mee te kunnen lezen en genieten. Gods zegen toegebeden!Fam.Reckers

  ReplyDelete
 5. Helemaal super. Ach en op het laatste WK lagen de verhoudingen anders tussen NL en Brazilie....
  Veel succes, Stefan en Marleen

  ReplyDelete
 6. Lieve Brazilianen,

  Zijn jullie ook kletsnat van het zweet? Leuk dat jullie een blog gepost hebben! We hebben het helaas nog niet gelezen, maar zullen het vanavond voorlezen aan het team!
  We wensen jullie veel zweet en een leuke tijd toe!
  We missen jullie!

  Feliz Natal & feliz 2013!

  Liefs de Indo's


  Dear Brasil-team,

  Are you also soaking in sweat? Nice that you posted a blog! Unfortunalty we haven't read it yet. But we'll read it out loud for the team tonight!
  We wish you a lot of sweat and a wonderfull time!
  We miss you guys!

  Feliz Natal & feliz 2013!

  Lots of love the Indo's

  ReplyDelete